Meteoroloji uyardı: Sıcaklık artıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hakkari çevreleri, Van'ın doğu kesimleri ve Artvin’in iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Ülke genelinde ise hava sıcaklıklarının 4 dereceye kadar artacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Raporda, ülkenin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu olacağı belirtilirken, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Hakkari çevreleri, Van'ın doğu kesimleri ve Artvin’in iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ifade edildi. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Bu artışla birlikte, sıcak havanın etkisi daha fazla hissedilecek.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yağış alan bölgelerde ise yağış anında rüzgarın yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri