Meteoroloji uyardı: Türkiye soğuğa teslim olacak!

Türkiye’nin batısı, yeni haftanın ilk gününde Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklıklarının kuzey kıyılarında 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece düşmesi bekleniyor. Yurdun büyük bölümünde etkili olacak yağışlı hava, sıcaklıkların düşmesine neden olacak.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteorolojinin açıklamasına göre, soğuk havanın etkisi yarın Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun batısında hissedilecek. Salı günü İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz, çarşamba günü ise Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olduktan sonra, perşembe günü yurdun genelinden çekilmesi öngörülüyor. Güney kesimlerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Özellikle İstanbul’da, gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, yağışların sabah saatlerine kadar etkili olacağı, bu durumun sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi için fırtına uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz’de yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın, batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer ise kuvvetli fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Fırtınanın, salı akşam saatlerinde batıda ve çarşamba akşam saatlerinde genel olarak etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de yarın öğle saatlerinden sonra da benzer bir durum yaşanacak. Güney Ege’nin güneyinde ise rüzgar, yarın öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Bu fırtınanın da salı günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

ÖNLEMLER ALINMALI

Meteoroloji, özellikle yağışların ve fırtınanın getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri