Meteoroloji’den Ankara için serinleten haber

Kavurucu sıcakların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sevindirici haber geldi. Ankara’da bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

DERLEME: MURAT BÖLÜK

Ankara’da gün boyunca etkili olacak sağanak yağışlar, sıcaklıkları da bir nebze düşürecek. Beş günlük hava tahminine göre, hafta sonu itibarıyla Ankara’da sıcaklıkların biraz düşmesi bekleniyor. 24 Ağustos Cumartesi günü en yüksek sıcaklığın 31°C, 25 Ağustos Pazar günü ise 29°C olacağı öngörülüyor.

METEOROLOJİ’DEN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Afyonkarahisar, Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bolu, Kastamonu, Artvin, Samsun, Trabzon, Aksaray, Niğde ve Karaman’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARILARI

Öğle saatlerinde, Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzeyi ve Konya'nın batı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde de rüzgarın yaratabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

ANKARA

33°C sıcaklık beklenen Başkent Ankara'da, parçalı ve az bulutlu bir hava hakim. Öğle saatlerinden sonra yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle kuzey kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

HAFTAYA YAĞIŞLA BAŞLAYACAK

Ankara haftaya yağışla başlayacak. 24 Ağustos Cumartesi 31 °C, 25 Ağustos Pazar 29 °C, 26 Ağustos Pazartesi günü ise yine sıcaklığın 29 °C dolaylarında seyretmesi bekleniyor. 27 Ağustos Salı günü ise 3 °C daha düşerek 26 °C olacak.

ÇANKIRI

33°C sıcaklıkla birlikte, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

ESKİŞEHİR

32°C sıcaklığında, parçalı ve az bulutlu bir gün geçirecek olan Eskişehir’de, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar etkili olabilir.

KONYA

33°C sıcaklıkla birlikte, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle batı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması muhtemel.

Meteoroloji'nin bu uyarıları doğrultusunda, vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor.

Ankara Valiliği'nden açıklama geldi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara'nın Kuzey İlçelerinde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat❗️Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri