Meteoroloji'den son dakika: İstanbul ve Ankara'da hava alarmı!

Meteoroloji'den paylaşılan verilere göre, sağanak yağışlar yurtta etkisini göstermeye devam edecek. İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde kuvvetli yağış beklenirken, yaşanabilecek sel, su baskını, fırtına gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmî sitesinde yer alan bilgilere göre bugün Ankara’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklığın en düşük 19 °C, en yüksek ise 29 °C olacağı bildiriliyor. Ankara'da havanın 29 Ağustos Perşembe ve 30 Ağustos Cuma günü parçalı bulutlu olacağı tahmin edilirken, hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılıyor.


Hava raporuna göre Türkiye genelinde etkili olmaya başlayan sağanak yağışlı hava dalgası, önümüzdeki günlerde de devam edecek. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere, birçok ilde şiddetli yağışlar görülecek.

Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı "dikkatli olun" uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, güney ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri