Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar neden gündemde?

Usta oyuncu Metin Akpınar son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Altın Portakal söyleşisinde yaptığı açıklamalarda eğitimin önemine dikkat çeken Akpınar'ın sözleri merak konusu oldu. Peki, Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar neden gündemde? İşte detaylar...

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Metin Akpınar'ın eğitim ile ilgili sarf ettiği sözler tüm dikkatleri üzerine topladı. Gözler, mevcut siyasete ilişkin olarak da çeşitli açıklamalar yapan Akpınar'a çevrildi.

METİN AKPINAR'DAN KIZDIRACAK AÇIKLAMA

Akpınar dikkat çeken açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

''Yeniden parlamenter sisteme geçme kararında birleştiler. Ayrı düşünen partiler, ayrı programları olan, manifestoları olan insanlar bir araya geldiler bu iş için, artık sandık emniyeti seçimin emniyeti bakımından, sandık güvenliğini korumak anlamında anlaştılar tamam. Yok 'şimdi kim bakan olacak, kim Kültür Bakanı olacak, kim Başkan olacak, Başkan olur mu, olmaz mı, biz noteriz, noter değiliz, masadan kim kalkar, kalkarsa biz ne yaparız, dağılır mıyız?, Birliğe devam mı ederiz?' falan gibi şeyler basının çok üstünüze geldiği olaylardır. Bu taleplerde bulunmayın. 6'lı masadan ümidinizi kesmeyin. Kurtarıcı olacak"

Akpınar konuşmasına şöyle devam etti:

''Seküler, laik, pozitivist, Kemalistsinizdir, ne mutlu bana, ama bir de karşı taraf var. Unutmayın ki adam yüzde 51 oy alıyor. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Ben necip Türk milletinin kararlarından ve alleglliğinden ödü patlayan bir sanatçıyım. O yüzden onlar seçebiliyorlar, niye, çünkü ortalama eğitim seviyesi ilkokul beş. Daha liseden mezun bile olamadık. O yüzden önce eğitim eğitim eğitim..."

METİN AKPINAR KİMDİR?

Metin Akpınar, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak bilinir. 2 Kasım 1941 tarihinde İzmir, Türkiye'de doğdu. Akpınar, İstanbul Devlet Akademisi Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı. Tiyatro sahnesinde ve sinema dünyasında uzun yıllar boyunca birçok önemli rolde yer aldı.

Metin Akpınar'ın sahne kariyeri, özellikle Devekuşu Kabare Tiyatrosu ile başlamış ve Türk tiyatrosunda önemli bir figür haline gelmiştir. Birçok tiyatro oyununda sahne almış, özellikle komedi türündeki eserlerdeki başarısıyla tanınmıştır.

Aynı zamanda Türk sinemasında da birçok filmde rol almıştır. 1960'lı yıllardan itibaren sinemadaki kariyeri yükselmiş ve pek çok popüler Türk filmi ve komedi filminde başrol oynamıştır.

Metin Akpınar, aynı zamanda siyasi ve toplumsal konulara olan ilgisi ve açıklamalarıyla da tanınmıştır. Özellikle 1970'lerde ve sonrasında çeşitli dönemlerde siyasi tartışmalara katılmış ve farklı görüşlerini dile getirmiştir.

Türkiye'de tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında uzun yıllar boyunca aktif bir kariyere sahip olan Metin Akpınar, Türk kültürünün önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri