MetroPOLL'ün 'Emekli maaşı' anketinde dikkat çeken sonuç!

MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Emekli maaşına zam yapılsaydı seçim sonucunu etkiler miydi?" anketini sonuçlarına yer verdi. Anketten çıkan sonuç ise dikkat çekti!

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin ikinci parti konumuna düşmesi ve seçimlere katılımın bir önceki seçime göre düşük kalması, "Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve emeklilerin iktidara kızgınlığı" olarak yorumlandı. Peki, emekli maaşına zam yapılsaydı sonuç nasıl olurdu?

Bu soruya yanıt arayan MetroPOLL Araştırma, yeni bir anket sonucu yayınladı. 17-24 Nisan tarihleri arasında yapılan ankette, emeklilere sorulan soruya yönelik verilen cevapların oranı dikkat çekiyor.

MetroPOLL Araştırma Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, "Metropoll Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024" anketinde emeklilere yönelik yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

EMEKLİLERDEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ!

Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan ve 28 ilde 2 bin 235 kişi ile yapılan ankette, katılımcılara "Sizce emekli maaşlarına zam yapılsaydı AK Parti yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkar mıydı?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılan 2 bin 235 kişinin verdiği cevaplara göre, "AK Parti birinci parti çıkardı!" diyenlerin oranı yüzde 48,2 olurken, "AK Parti birinci parti çıkmazdı!" diyenlerin oranı ise yüzde 45,9 olarak sonuçlandı. Ankete katılanlardan "Fikrim yok." diyenler ise yüzde 5'te kaldı.

31 Mart'ta AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 28'i de "Sonuç değişmezdi." cevabı verdi. CHP'ye oy verenlerin yüzde 38'i ise "Sonuç değişirdi!" tercihinde bulundu. AK Partili ve CHP'li seçmenlerin bu cevabı dikkat çekiyor. Anketteki verilerden yola çıkan Prof. Dr. Özer Sencar ise bir uyarıda bulundu.

SÖYLEM UYARISI YAPTI!

Anket sonucunu sosyal medya hesabından paylaşan Sencar, "Ne CHP’nin beklenmeyen boyuttaki büyük zaferi ne de AKP'nin şok edici hezimeti konusunda geleceğe yönelik iddialı söylemlerde bulunanlar dikkatli olmalılar." değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri