Mezun olmak ne kadara mâl oluyor? Kıyafetler cep yakıyor...

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte öğrencilerin mezuniyet telaşı başladı. Kıyafet, ayakkabı çanta derken bir dizi ihtiyacı beraberinde getiren bir mezuniyet töreninin maliyeti ne kadar oldu? İşte detaylar...

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Öğrenciler sene sonunun gelmesiyle birlikte mezuniyet töreni için hazırlıklara başladı. Özellikle ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye geçen öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreni ve yıl sonu baloları bir dizi masrafın da kapısını aralıyor. Üniversite mezuniyetlerinde ise durum daha can alıcı bir boyuta ulaşıyor.

MEZUN OLMAK PAHALIYA MÂL OLUYOR

Mezuniyette kıyafet, ayakkabı, çanta, kuaför, makyaj ve mekân için binlerce lira para ödemek gerekiyor. Mezuniyet seremonisini fotoğraf çekimi ve after party gibi daha lüks kutlamalar da devreye girince mezuniyet defterinin maliyeti kabardıkça kabarıyor, bu sebeple çok sayıda öğrenci yalnızca kep atma törenine katılıyor.

ABİYE FİYATLARININ UCU AÇIK!

Mezuniyet için seçilecek bir kıyafetin ücretinde makas aralığı oldukça açık. 500 TL'den başlayan abiye fiyatları markasına göre 10-15 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Mezuniyet balosunun düzenleneceği mekânların otel olması durumunda ise fiyatlar fazlasıyla artıyor. Fiyatlar 2 bin ilâ 10 bin TL arasında balonun yapılacağı otele göre değişiklik gösterebiliyor.

Ayakkabı fiyatları da pahalılıktan nasibi alan ürünlerden. Mezuniyet elbisesinin altına alınacak bir ayakkabı 500- 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Kuaför ve makyaj masrafı da toplamda 2 bin TL'den başlıyor yer aldığı semte göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri