MGK bugün önemli gündemle toplanıyor: Terör meseleleri ve ABD F-16 konusu!

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. İki aylık bir aranın ardından gerçekleşecek olan bu toplantının ana gündem maddesi Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak.

Özellikle Türkiye'nin Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini tamamlama hedefinin ele alınacağı toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesi için devam eden operasyonların genişletilmesi planlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde gerçekleştireceği Bağdat ziyaretinin hazırlıkları da toplantının önemli başlıklarından biri olacak.

PKK yandaşlarının Avrupa'da yaşayan Türklere ve Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine yönelik saldırılarının ele alınacağı toplantıda, bugüne kadar atılan adımların ve alınacak ilave tedbirlerin değerlendirilmesi yapılacak.

ABD VE F-16 KONUSU

Washington yönetimiyle ilişkiler de MGK'nın gündeminde önemli bir konu olarak yer alacak. Amerika Birleşik Devletleri ile F-16 tedarik sürecindeki son durum ve Cumhurbaşkanı'nın mayıstaki Washington ziyareti planları ele alınacak.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamların da toplantının gündeminde olduğu belirtildi. Saldırıların durdurulması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için yürütülen temaslarla ilgili değerlendirme yapılacak.

"KIRMIZI KİTAP"

Son olarak, kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi için başlatılan çalışmaların durumu hakkında bir sunum gerçekleştirilecek. Çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanması ve MGK'nın onayına sunulması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri