MGK, terörle mücadele gündemiyle bugün toplanıyor

Bugün gerçekleşecek olan yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, terörle mücadelenin ana gündem maddesiyle gerçekleşecek.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi planlanıyor.

Özellikle 13 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen güvenlik toplantısında alınan kararlar masada olacak. Bu toplantıda, güney sınırlarında olası bir "teröristan" kurulmasına izin verilmeyeceği vurgulanmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın'ın Irak ziyareti ve burada gerçekleştirdiği görüşmelerin, terörle mücadele ve bölgesel istikrar açısından toplantının önemli bir parçasını oluşturması öngörülüyor. Irak'ta yaşanan son gelişmelerin ve atılabilecek ortak adımların ele alınması bekleniyor.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bu durumun bölgeye etkileri. MGK'da, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katıldığı Filistin konulu toplantının çıktıları da gözden geçirilecek.

Ayrıca, Kızıldeniz'deki son gelişmeler ve Rusya-Ukrayna savaşı da toplantının gündemini oluşturacak başlıklar arasında yer alıyor. MGK, bu konularda alınacak stratejik kararları belirleyerek Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından önemli adımlar atmayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MGK toplantısında alınacak kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri