MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Anayasa'nın ilk 4 maddesine sahip çıktı, Özgür Özel'e yüklendi: "Aylak aylak sorular "

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP ve Grup Başkanı Özgür Özel’i sert bir dille eleştirerek, CHP'yi siyasi manipülasyon ve çarpıtmada birinci parti olmakla suçladı. Yalçın, açıklamasında CHP’nin ikiyüzlülük, yalancılık ve sahtekârlıkta zirvede olduğunu iddia etti.

Özel’in HÜDA-PAR üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelttiği sorulara atıfta bulunan Yalçın, bu soruları "aylak aylak" sorular olarak nitelendirip, Özel’in hakikatleri her zamanki gibi çarpıttığını söyledi. Yalçın, Özel’in küçük meseleleri büyüterek yanıltıcı bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, "Kel olanın perçem davası mı olur?" ifadesiyle Özel’in eleştirilerini anlamsız bulduğunu belirtti.

CHP’nin, PKK'nın siyasi temsilcileriyle ilişkisini gizlemeye çalıştığını ileri süren Yalçın, CHP'nin bu çabalarının boş olduğunu ve gerçeğin gizlenemeyeceğini vurguladı. Ayrıca Özgür Özel’in PKK terör örgütüyle işbirliğini meşrulaştırma çabalarını şiddetle kınayan Yalçın, CHP’nin milletin bekasına ve devletin bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu iddia etti.

Özgür Özel’in Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarına da sert tepki gösteren Yalçın, bu söylemleri "densizlik" olarak nitelendirerek, hiç kimsenin MHP'yi bu maddeler konusunda denetleyemeyeceğini veya sorgulayamayacağını vurguladı. Yalçın, MHP'nin Anayasa'nın ilk dört maddesi konusundaki kararlı duruşunun yıllardır sürdüğünü ve bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri