Milan katliamının üzerinden 37 yıl geçti: ''Katliamı unutmayacağız''

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya köyünün Milan mezrasında, 18 Ağustos 1987 tarihinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 27 kişinin yaşamını yitirdiği Milan katliamının acısı hâlâ taptaze.

PKK'lı teröristler, 37 yıl önce Milan mezrasında 16’sı çocuk, 5’i kadın olmak üzere toplam 27 kişiyi katletti. Aralarında sadece 3 günlük Bahar Narin ve 6 günlük Zeynep Beştaş’ın da bulunduğu bu masumlar, teröristlerin vahşi saldırısına hedef oldu.

ACI VE HATIRALAR İLK GÜNKÜ GİBİ

Katliamda Zeynep Beştaş dahil olmak üzere 9 yakınını kaybeden Nevzat Beştaş, AA muhabirine verdiği röportajda, acının hâlâ yüreklerinde taptaze olduğunu belirtti. Olayın yaşandığı gece Siirt’te olduğunu anlatan Beştaş, sabah katliamı duyduktan sonra köyüne gittiğini ifade etti. Beştaş, “Olayda amcamın oğlu Reşit Beştaş’ın eşi, annesi ve 7 çocuğu öldürülmüştü. Aralarında 6 günlük Zeynep de vardı. Hatırladığımız zaman o günkü acıyı aynı şekilde çekiyoruz. Yani duyduğumuz zaman aynı, değişen bir şey yok. İnsan acıyı unutmuyor. Acı olan şeyler unutulmaz. Daha sonra herkes mezrayı terk etti. Kimi Siirt’e kimi İstanbul’a göç etti. Şu ana kadar da daha dönüş yapmadık. Birkaç aile var. Başka aileden de ölenler oldu.” şeklinde konuştu.

MEZRADA YAŞAYANLARIN ANILARI

Mezrada yaşayan Mehmet Nasih Talu, saldırının yaşandığı günün hâlâ dün gibi hatırında olduğunu aktardı. 2002 yılında katliamdan sonra geri döndüğü mezrasının acılarını unutur gibi olamadığını ifade eden Talu, “Unutamıyoruz. Çocuklar da unutmuyor. Bu kadar zor bir şey.” dedi. Oğlu İkram Talu ise terör saldırısı sırasında 7-8 yaşlarında olduğunu belirterek, “Halen katliamı unutmuyoruz, unutamıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri