Milli Eğitim Bakanı Tekin: " Bugün çocuklar öldürülüyor, okullar, hastaneler bombalanıyor"

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Öğretmen Akademileri ve Atölyelerinin açılış dersinde gündeme ve öğretmenlik mesleğine dair açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Öğretmen Akademileri ve Atölyelerinin açılış dersinde konuştu. Tekin, Milli Eğitim Akademisinin önümüzdeki bahar aylarında kurmuş olmayı temenni ettiklerini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ord. Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleşen açılış dersinde Tekin, Cumhuriyet'in 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve tüm şehitlere rahmet dileğinde bulunarak konuşmasına başladı.

İsrail'in Gazze ablukasına da değinen Yusuf Tekin yaşananlara, "Bugün çocuklar öldürülüyor, okullar, hastaneler bombalanıyor. Okuttuğumuz ve evrensel olduğunu iddia ettiğimiz metinlerin tamamında güvence altına alınan haklar ayaklar altına alınıyor." diyerek tepki gösterdi.

Öğretmenlere de yeni dönemde görevler düştüğünü söyleyen Tekin, "Biz nasıl müfredatı belirli aralıklarla revize etmemiz gerektiğine inanıyorsak, aslında öğretmen arkadaşlarımızın da öğretmenlik mesleğiyle ilgili teorik, teknolojik gelişmeler, farklı alanlarda yeniliklerden mutlaka sağlıklı bir zeminde haberdar olması ve izlemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri