Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmenin merakla beklediği atama sonucunu duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için gerçekleştirilen mülakat sonuçlarını açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, atama tercihlerinin 14 Kasım 2024 tarihinde başlayıp 20 Kasım 2024 saat 16.00'ya kadar süreceğini, sonuçların ise 23 Kasım 2024'te ilan edileceğini duyurdu.

MEB'in açıklamasında, sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin sözlü sınav sürecinin 2 Temmuz 2024'te başladığı ve 10 Ağustos 2024'te tamamlandığı belirtilirken, yönetmelikteki değişiklik nedeniyle atama sürecinin bekletildiği vurgulandı. Daha önce atamaların doğrudan sözlü sınav puanlarına dayandığını, ancak yapılan değişiklikle bu puanın etkisinin yüzde 100'den yüzde 50'ye düşürüldüğünün altı çizildi.

Bakanlık, yürütmeyi durdurma talepli davaların açıldığını belirterek, bu durumun adayların atama puanlarını etkileyebileceğini ifade etti. Sözlü sınavların adaletli ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için bir dizi önlem alındığı da kaydedildi. Adayların, yüz yüze görüşmelerde hangi konulardan soru sorulacağı ve nasıl cevap vermeleri gerektiği konusunda rehberlik sağlandı.

Ayrıca, adayların kimlik bilgilerinin gizli tutulması, görüşmelerin adayların kendilerine verilen kod üzerinden yapılması ve tüm süreçlerin kamera ile kayıt altına alınması gibi önlemlerle sınavların şaibeye yer vermeyecek şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını ve KPSS puanlarının yüzde50'si ile sözlü sınav puanlarının yüzde50'sinin alınarak elde edilen başarı puanlarını, bireysel şifreleriyle e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sözlü sınav sonuçlarına itiraz süreci ise 28 Ekim - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak başvurularla gerçekleştirilecek. İtiraz sonuçları, 11 Kasım 2024 tarihinde değerlendirilecek.

MEB, atama kararnamelerinin, yasal sürecin tamamlanmasının ardından illere gönderileceğini ve öğretmenlerin görevlerine en kısa sürede başlamalarını hedeflediklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri