Milli Eğitim Bakanlığı isim vermeden Mansur Yavaş'ı eleştirdi: Siyasi şov malzemesi

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 60 bin 487 okulu kapsayan temizlik malzemelerinin tedarikinin kendileri tarafından sağlandığını ve temizlik personeli sayısının önceki yıllara göre 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığını duyurdu.

Açıklamada, sosyal medya ve basında son günlerde gündeme gelen "okullarda temizlik hizmetleri" konusunun doğru bir şekilde açıklanmasının önemine değinildi.

Bakanlığın açıklamasında, okullarda şu anda 49 bin 578 kadrolu temizlik personelinin bulunduğu belirtildi. Ayrıca, "İşgücü Uyum Programı" çerçevesinde 120 bin yarı zamanlı kontenjanın tahsis edildiği, ancak programa yeterli başvuru olmaması nedeniyle bazı gecikmeler yaşandığı ifade edildi. Program kapsamında toplamda 63 bin 777 personelin görev yaptığı bildirildi.

Açıklamada, Bakanlığın girişimleriyle Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin kontenjan daha tahsis edildiği ve bu personelin tam zamanlı olarak göreve başladığı da vurgulandı. Böylece toplam temizlik personeli sayısının artırıldığı ve okullardaki temizlik şartlarının iyileştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Bakanlık, okulların temizlik şartlarını değerlendirmek amacıyla yaklaşık 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi" tarafından yerinde tetkiklerin yapıldığını açıkladı. Ayrıca, öğrencilerin sağlığını korumanın Bakanlık için öncelikli hedef olduğunu belirterek, kamu kurumlarıyla iş birliğinin önemine dikkat çekti. Ancak, siyasi şov malzemesi olarak hizmetlerin kullanılmasının etik olmadığını ifade etti.

Açıklamada, "İlim ve irfan yuvaları olan okullarımızda hiçbir ad ve kılıf altında siyaset yapılmasına göz yummamız söz konusu olamaz." denildi. Eğitim kurumlarının siyasete malzeme yapılmaması gerektiğinin altı çizilirken, tüm tarafların bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiği vurgulandı. Bakanlık, okullardaki temizlik hizmetlerinin doğru bir şekilde yürütülmesi için gereken önlemleri almaya devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri