Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin ilk spor ortaokullarını açıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin ilk spor ortaokullarını açma hazırlıkları yapıyor. Bu okullar, yetenek sınavıyla öğrenci kabul edecek ve ağırlıklı olarak beden eğitimi ile spor derslerine odaklanacak.

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu da yeni eğitim döneminde öğrenci kabul edecek.

SPOR ORTAOKULLARI İÇİN PİLOT UYGULAMA BAŞLATILACAK

2024-2025 eğitim öğretim yılında pilot olarak başlatılacak spor ortaokulları, ilkokuldan sonra sportif yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrencilere yönelik olacak. Bu okullar, Türkiye genelinde belirlenen spor liseleri bünyesinde kurulacak ve öğrencilere spor alanında erken yaşta eğitim verecek.

Spor ortaokullarında, genel müfredatın yanı sıra beden eğitimi ve spor derslerine ağırlık verilecek. Öğrenciler, bu okullara yetenek sınavıyla kabul edilecek. Pilot uygulama olarak 5. sınıflarda başlayacak spor ortaokullarının hangi illerde açılacağına dair belirleme süreci ise devam ediyor.

ALTYAPI VE EĞİTİM DETAYLARI AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, spor ortaokullarının nitelikli sporcular yetiştirmeyi amaçladığını ve bu okulların uygun altyapı ve dersliklerle destekleneceğini açıkladı. Yeni uygulama ile yetenekli genç sporcuların erken yaşta keşfedilmesi ve bilinçli sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor. Pilot okulların detayları tamamlandığında kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri