Milli maraton yüzücüsünden sokak hayvanları için rekor denemesi!

Milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, AK Parti'nin sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören kanun teklifine tepki olarak, 160 km solo yüzerek rekor denemesi yapacağını ve ardından denizin içinde açlık grevi başlatacağını açıkladı.

AK Parti'nin sokak hayvanlarının uyutulmasını da kapsayan yasal düzenlemesinin görüşmeleri, bugün saat 14.00’te TBMM'de yapılacak. Bu teklif, kamuoyunda büyük tartışma yaratmış durumda.

ALPER SUNAÇOĞLU'NDAN TEPKİ VE EYLEM

Sunaçoğlu, kanun teklifinin geri çekilmesi için dikkat çekici bir eylem planı hazırladı. Daha önce Türkiye'den KKTC'ye, 26 saat 15 dakika sürede solo yüzen ilk ve tek milli maraton yüzücüsü olarak tanınan Sunaçoğlu, bu kez 160 km'lik solo yüzme rekoru denemesi ve açlık grevi ile gündemde.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

Sunaçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hem rekor denemesi hem açlık grevi!" başlığıyla şu ifadelere yer verdi:

"Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanları ile ilgili TBMM'de görüşülen yasa tasarısını protesto etmek için kulaç atacak ve açlık grevi başlatacak. Çıkarılmak istenen yasanın bilimden, Türk örf ve adetlerinden, dini inançlarımızdan uzak ve çözümden de uzak yanlış bir tasarı olduğunu, sokak hayvanlarının popülasyonunun artmasını, hayvanları öldürerek önüne geçilemeyeceğini belirtmekte ve çözümün ise yakala, aşıla, kısırlaştır, rehabilite et, aldığın yere bırak şeklinde uygulama ile mümkün olduğunu ifade etmektedir. Görülen o ki hayvanseverlerin protestoları maalesef Ankara tarafından gözardı edilmekte ve kale alınmamaktadır. Bu yüzden amacım, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek ve Ankara'ya net bir mesaj vermek için açlık grevi başlatığımı açık ve net belirtmek isterim. Açlık grevi çözüm olmaz ise TBMM önünde ölüm orucu başlatacağımı da ifade etmek isterim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri