Milli mücadele 105 yaşında: 19 Mayıs coşkusu tüm yurdu sardı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'nin ilk adımını atmasının üzerinden tam 105 yıl geçti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurdun her yerinde coşkuyla kutlanıyor.

Anıtkabir ve Samsun başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında coşkulu kutlamalar gerçekleştiriliyor. İşte dakika dakika yurtta yaşanan duygusal ve coşkulu anlar...

08.22: Kapadokya'da Balonlar Türk Bayraklarıyla Havalandı

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde sabah saatlerinde havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türk bayrakları asıldı. Yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla gökyüzünde Türk bayrakları dalgalandı. Balon pilotu Hakan Kaya, "Her özel günde olduğu gibi 19 Mayıs'ta da bayraklarımızı asacağız. Atatürk'e, gençliğe bu bayramı hediye ettiği için teşekkür ediyoruz" dedi.

09.00: Erdoğan'dan 19 Mayıs Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Zorluklara karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla hep beraber mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir" ifadelerini kullandı.

09.41: Gençlik ve Spor Bakanı Bak'tan Anıtkabir Ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, temsilci gençler ve sporcularla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Bak, "Gençlerimiz kendilerine emanet edilen bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için var gücüyle çalışırken biz de onları güçlü imkanlarla destekliyoruz. Gençlerin en büyük ilham kaynağı köklerinden gelen güçtür. Tüm kahramanları rahmetle anıyorum, ruhunuz şad olsun" dedi.

09.58: Bursa'da Ay Yıldızlı Mangalla 19 Mayıs Kutlaması

Bursa'da 600 genç, Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Gençler, zirveden paraşütle atlayarak renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikte ünlü ciğerci Ali Koçak, ay yıldızlı mangalda yaptığı ciğerleri gençlere ikram etti.

09.59: Özgür Özel'den 19 Mayıs Videosu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yayımladığı videolu mesajda, "19 Mayıs 1919'da atılan o ilk adımın izinden, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak yürüyor ve mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

10.20: MSB'den 19 Mayıs Mesajı

Milli Savunma Bakanlığı, yayımladığı videolu mesajda, "‘Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz" ifadelerine yer verdi.

10.30: Atatürk’ü Temsil Eden Bayrak Karaya Çıktı

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'ndaki törenle başladı. Törende, Atatürk'ün Samsun'a ayak basışını temsil eden Türk bayrağı askerler tarafından karaya çıkarıldı ve Samsun Valisi Orhan Tavlı nezaretinde izcilere teslim edildi. Protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar, bu anlamlı yürüyüşün ardından İlkadım Atletizm Sahası’na kadar yürüdü.

Türkiye’nin 81 ilinde, halk coşkuyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor. Türk bayraklarıyla donatılan şehirlerde, gençler ve vatandaşlar milli mücadelenin 105. yıl dönümünü büyük bir gururla anıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri