Milli Savunma Bakanlığı acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde meydana gelen patlama sonrası bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucunda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'ın şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız, 12 Temmuz 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensuplan adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerine yer verildi.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Pençe-Kilit operasyonu, Türkiye’nin terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği önemli askeri operasyonlardan biri olup, terörist unsurları etkisiz hale getirmek ve bölgedeki güvenliği sağlamak amacıyla yürütülmektedir. Operasyon süresince Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcılar ve mayınlarla karşı karşıya kalmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri