Milyonların gözü bu toplantıda: Asgari ücrette ilk görüşme

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yaklaşık 7 milyon çalışanın gözlerini çevirdiği kritik bir toplantı için yarın bir araya gelecek.

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek olan ilk toplantıda yarın bir araya gelecek. 15 üyeden oluşan komisyon, bu toplantıda yol haritasını belirleyecek ve yapılan çalışmaları paylaşacak.

Aralık ayı boyunca devam edecek olan görüşmelerin ikinci ayağında işçi tarafını temsil eden Türk-İş ev sahipliği yapacak. Üçüncü toplantı ise işveren tarafını temsil eden TİSK tarafından gerçekleştirilecek. Komisyonun çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin açıklanacağı son toplantı Çalışma Bakanlığında düzenlenecek.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret tespitinde, kararlar oy çokluğuyla alınacak ve belirlenirken enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi gibi faktörler dikkate alınacak. Yeni asgari ücret en geç 31 Aralık'ta netleşmiş olacak.

Temmuz ayındaki ara zamla birlikte asgari ücrette yüzde 34'lük bir artış gerçekleşmiş ve net 11,402 TL seviyesine yükselmişti. Yapılacak olan zam, diğer ücret düzeylerini de etkileyecek önemli bir faktör olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri