"Mısır'ın hasta transferine izin verdiği ilk ülke Türkiye’dir"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır üzerinden Türkiye'ye gelen Gazzeli kanser hastalarını karşıladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sebebiyle kanser tedavilerine ara vermek zorunda kalan 27 hasta, Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'ndan hareket eden yardım uçağıyla birlikte Türkiye'ye döndü. Koca, Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaparak, 14 Kasım'da Mısırlı mevkidaşıyla gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında Gazze'deki kanser hastalarının Mısır'a geçmesi konusunda anlaştıklarını belirtti. Koca, Gazzeli hastaların tedavi gördüğü hastaneleri ziyaret ettiklerini ve Cumhurbaşkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı uçaklarıyla 27 hasta ile 13 refakatçinin Türkiye'ye getirilmesinin önemli bir adım olduğuna inandıklarını ifade etti.

Koca ayrıca, Gazze'de sahra hastanelerinin kurulması konusunda önemli mesafe kat ettiklerini, Türkiye'nin Mısır tarafından hastane kurulumuna izin verilen ilk ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'ye getirilen Gazzelilerin Ankara'daki hastanelerde tedavilerine devam edileceğini belirten Koca, Türkiye'nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğini ve adaletin, hakkın ve hukukun sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Koca, koordinasyon ekibinin sahra hastanelerinin kurulumu için çalışmalarını sürdürdüğünü, plastik cerrahi ve diğer ihtiyaç duyulan alanlarda ekip gönderme çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde ekibin bölgeye takviye edileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı, gelen hastaların tamamının kanser hastası olduğunu ve Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde ağırlıklı olarak takip edilen hastaların bulunduğunu sözlerine ekledi. Koca, kanser ve çocuk hastalarının Türkiye'ye getirilmesi için kararlılıkla çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde daha fazla hastanın gelmesini umduklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri