MİT, Harkuk'ta Zilan Azak'ı etkisiz hale getirdi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Harkuk'ta bir operasyon düzenleyerek PKK/KCK'lı Zilan Azak'ı etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’ya karşı Irak’ın Hakurk bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla örgütün önemli isimlerinden Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak’ı etkisiz hale getirdi. Zilan Azak, Türkiye’ye yönelik dronlu saldırılarda ve istihbarat toplama faaliyetlerinde aktif rol oynayan bir terörist olarak biliniyordu.

DRONLU SALDIRILARDA YER ALIYORDU

Zilan Azak, Hakurk kırsalında terör örgütü adına çeşitli keşif ve gözetleme faaliyetlerinde bulunuyordu. Ayrıca, örgütün dronlu saldırı biriminde yer alarak, Türkiye’ye yönelik tehdit oluşturan operasyonlara katılmıştı. MİT, örgüt içindeki ajanlarından edindiği bilgiler doğrultusunda Azak’ın yerini tespit etti ve nokta operasyonla teröristi etkisiz hale getirdi.

MİT’TEN ADIM ADIM TAKİP VE OPERASYON KARARI

Sahadan elde edilen istihbarat bilgilerinin ardından, MİT ekipleri Zilan Azak’ı adım adım takip etti. Azak’ın örgüt içinde dronlu saldırılardan sorumlu olduğu ve keşif/gözetleme faaliyetlerinde görev aldığı belirlendikten sonra operasyon kararı alındı. MİT’in saha ajanları, Azak’ın nokta yerini kesin olarak tespit ederek operasyonu başarıyla gerçekleştirdi.

Zilan Azak Kimdir?

Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak, 2015 yılında üniversite eğitimini yarıda bırakarak PKK/KCK saflarına katıldı. Irak’ın Gare bölgesinde silahlı eğitim alan Azak, Hakurk bölgesinde ağır silah taburunda görev yaptı. Terör örgütünün lider kadrosu tarafından istihbarat toplama, keşif/gözetleme ve dron operasyonlarında kullanılmak üzere görevlendirilen Azak, son dönemde Türkiye’ye yönelik tehdit oluşturan faaliyetlerin önemli bir parçası haline gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri