MİT, Irak'ın kuzeyinde nokta atışı yaptı: Şevger Çiya etkisiz!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ta operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda PKK/KCK-HPG'li Sedat Aksu etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde konsey yöneticilerinden biri olan "Şevger Çiya" kod adlı Sedat Aksu'yu etkisiz hale getirdi. Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda Aksu'nun etkisiz hale getirilmesi, terör örgütü PKK/KCK'nın önemli bir isminin daha MİT'in kararlı operasyonları sonucunda saf dışı bırakıldığını gösteriyor.

Sedat Aksu'nun örgüt içindeki konumu ve faaliyetleri, Türk güvenlik güçlerine karşı planlanan eylemlerin talimatını vermesiyle öne çıkıyor. MİT'in yürüttüğü operasyonlar neticesinde, Aksu'nun Irak'ın Gara bölgesinde PKK/KCK Genel Cephane sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

MİT'in saha ajanlarının özel görevlendirilmesi ve titiz çalışmaları sonucunda Sedat Aksu'nun eylem hazırlığında olan teröristlere silah ve mühimmat sağladığı belirlendi. Operasyonun gerçekleştirilmesiyle birlikte, terör örgütünün planladığı saldırılar önlenmiş oldu.

SEDAT AKSU KİMDİR?

Sedat Aksu'nun örgüt içindeki geçmişi, terör örgütüyle olan bağlantılarını ve faaliyetlerini gözler önüne seriyor. 1998 yılında örgüte katılan Aksu, zaman içinde çeşitli görevlerde bulunarak terör örgütünün kırsal kadrosunda etkin rol aldı. Özellikle Irak ve Suriye'deki faaliyetleriyle örgütün stratejik önem taşıyan bölgelerinde etkinlik gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri