MİT, Irak'ta eylem hazırlığı yapan Serdar Sönmez'in fişini çekti!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ta eylem hazırlığında olan terörist Serdar Sönmez'i etkisiz hale getirdi.

MİT Irak'ta nokta operasyon gerçekleştirdi. Terör eylemi planlayan Serdar Sönmez yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ta düzenlediği başarılı bir operasyonla, eylem hazırlığı içinde olan PKK/KCK mensubu Serdar Sönmez'i etkisiz hale getirdi. "Eziz Gabar" kod adlı Sönmez, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakurk'taki üssüne yönelik suikast planlıyordu.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİST ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, terör suçlarından aranan ve yakalama kararı bulunan Serdar Sönmez, PKK/KCK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden TSK'ya yönelik eylem talimatı aldı. MİT, saha ajanlarından elde ettiği istihbarat doğrultusunda, Sönmez'in TSK'nın Hakurk'taki harekât bölgesine sızma girişiminde bulunarak keşif ve gözlem faaliyetleri yürüteceğini tespit etti. Keskin nişancı tüfeği ile saldırı planlayan terörist, adım adım izlenmeye başlandı.

OPERASYONUN DETAYLARI

MİT'in örgüt içerisindeki ajanları sayesinde, Sönmez'in harekete geçeceği zaman ve yer belirlendi. Bu kritik bilginin elde edilmesiyle birlikte operasyon kararı alındı. PKK/KCK mensubu Serdar Sönmez, Hakurk'ta TSK üs bölgesine yönelik suikast hazırlığı içerisindeyken düzenlenen nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

SERDAR SÖNMEZ KİMDİR?

Eziz Gabar kod adlı Serdar Sönmez, 2014 yılında terör örgütü PKK/KCK saflarına katıldı. 2015 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gare Alanı'na geçerek silahlı ve ideolojik eğitim aldı. 2018'de Kandil Alanı'nda faaliyet gösteren Sönmez, son olarak Hakurk bölgesindeki harekât alanı çevresinde faaliyetlerini sürdürüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri