MİT, PKK'nın zehir tacirini etkisiz hale getirdi: PKK'lı Doğruci'ye başarılı operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye bölgesinde başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonda PKK'lı Abdulmutalip Doğruci etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirilen sorumlularından biri olan Abdulmutalip Doğruci'nin, Süleymaniye kırsalında gerçekleştirdiği faaliyetlerle etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Güvenlik kaynaklarına göre, MİT'in yaptığı çalışmalar sonucunda, Cesur Vedat kod adını kullanan Doğruci'nin PKK'nın Türkiye'deki uyuşturucu ticaretini organize ettiği tespit edildi. Örgütün uyuşturucu ticaretini yönlendirmek ve denetlemekle görevlendirilen Doğruci'nin, Süleymaniye kırsalında faaliyet gösterdiği belirlendi.

MİT'in gerçekleştirdiği başarılı operasyonla Doğruci'nin etkisiz hale getirildiği açıklandı. PKK'lı Abdulmutalip Doğruci'nin geçmişte İstanbul'da uyuşturucu ticareti ve nitelikli yağma suçlarından yargılandığı, 2017'de ise Irak'a geçerek terör örgütü PKK'nın kırsal bölgelerinde faaliyet göstermeye başladığı kaydedildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı son bir haftada çok sayıda başarılı operasyona imza atarak DEAŞ ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri