MİT ve TSK'dan teröristlere darbe!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen ortak operasyon sonucu, PKK/KCK'lı iki terörist etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Hakurk bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) harekat bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK/KCK üyesi Ronahi Dilhvin kod adlı Vesile Duran ve Arin Tolhildan kod adlı Dilan Öklü'yü nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Operasyon kapsamında, MİT, örgüt üst yöneticilerinin TSK'nın Hakurk'taki harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını, terör suçlarından haklarında arama kararı bulunan Vesile Duran ve Dilan Öklü'ye ilettiğini tespit etti. Bu tespit üzerine, MİT, Duran ve Öklü'yü adım adım izlemeye başladı ve operasyon için düğmeye bastı.

TERÖRİSTLERİN GEÇMİŞİ

Vesile Duran, 2014 yılında PKK/KCK saflarına katıldı ve 2015 yılında Irak'ın kuzeyine geçerek silahlı ve ideolojik eğitim aldı. Son olarak Hakurk'ta faaliyet göstermekteydi.

Dilan Öklü ise 2014 yılında, henüz 15 yaşındayken örgüt tarafından silah altına alındı. Irak'ın kuzeyinde zorunlu silahlı ve ideolojik eğitim aldı. Aynı zamanda, 2019 yılında etkisiz hale getirilen PKK/KCK mensubu Tolhildan Zevki kod adlı Vedat Öklü'nün kardeşi olan Dilan Öklü, etkisiz hale getirilmeden önce Hakurk alanında faaliyet yürütüyordu.

BAŞARILI OPERASYON

MİT, teröristlerin eylem talimatlarını iletmek üzere buluşma yerine geldiği anı fırsat bilerek, Vesile Duran ve Dilan Öklü'yü nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Bu operasyonla birlikte, PKK/KCK'nın TSK'ya yönelik planladığı saldırı engellenmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri