MİT'ten bir nokta atışı operasyon daha: Sözde sorumlu Erdinç Bolcal etkisiz!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), nokta atışı operasyonuna bir yenisini daha ekledi. PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Erdinç Bolcak etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara bir yenisini ekledi. Irak Süleymaniye-Kerkük bölgesinde faaliyet gösteren ve PKK/KCK Şilan Guyi Akademisi sorumlusu olarak bilinen Ali Xebat kod adlı Erdinç Bolcal, MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Erdinç Bolcal, örgüt adına İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde ideolojik eğitimler vermenin yanı sıra gençleri PKK'nın kırsal kadrolarına kazandırmak için propaganda ve baskı çalışmaları yürütüyordu. Aynı zamanda, Kuzey Irak'ta PKK'nın silahlı faaliyetlerini yönlendiren Bolcal, Türk varlığına karşı eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine MİT tarafından takibe alındı.

MİT'in titiz çalışması sonucunda tespit edilen ve etkisiz hale getirilen Erdinç Bolcal'ın, terör örgütünün Türkiye'ye karşı düzenlediği saldırılara yönelik eğitimler verdiği belirlendi. Operasyon, terörle mücadelede MİT'in kararlılığını bir kez daha gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri