MSB açıkladı: Teröristlerin inlerine operasyona devam!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinde sürdürdüğü operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’nın Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonla 15 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Söz konusu operasyonlar, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlama kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyona dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG’li teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyoruz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, belirlediği 15 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek,” ifadelerine yer vererek operasyonların süreceğinin altını çizdi.

Türkiye, sınır ötesindeki terör yapılanmalarına karşı güvenli bölge oluşturma çalışmalarını uzun süredir sürdürüyor. Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekâtlarıyla elde edilen başarıların ardından bölgede terör unsurlarının hareket alanı büyük ölçüde kısıtlanmış durumda. TSK'nın etkin operasyonları sayesinde PKK/YPG gibi terör örgütlerinin yeniden yapılanma çabaları engellenerek sınır güvenliğinin daha sağlam bir temele oturması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri