MSB: Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içinde 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Sakarya Kışlası’nda gerçekleştirilen "Ateş Serbest 2024" tatbikatı kapsamında düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kara, deniz, hava ve siber alanlarda artırdığı tatbikatlarla caydırıcılığını ve etkinliğini her geçen yıl güçlendirdiği

Tatbikatın amacının, TSK personelinin ateş gücünü ve hedefe yönelik reaksiyon kabiliyetlerini sergilemek olduğunu belirten Tuğamiral Aktürk, F-16 savaş uçaklarından taarruz helikopterlerine, Fırtına obüslerinden SİHA’lara kadar çeşitli sistemlerin başarıyla kullanıldığını vurguladı. Ayrıca, tatbikat kapsamında genç personelin modern silah ve sistemlerle tanışmasının hedeflendiğini söyledi.

Aktürk, Somali Federal Cumhuriyeti deniz yetki alanlarında araştırma yapacak olan Oruç Reis gemisine refakat edecek Türk gemilerinin yola çıktığını bildirdi. TCG Gediz, TCG Gökova ve TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi gemilerinin yer aldığı Somali Deniz Görev Grubu’nun 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’ndan hareket ettiğini açıkladı. Aynı zamanda Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için görevlendirilen TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin 9 Ekim’de Beyrut’a ulaştığını belirten Aktürk, bu gemilerin Lübnan’a 300 ton insani yardım malzemesi ulaştırdığını da ifade etti.

TERÖRLE MÜCADELE VE SINIR GÜVENLİĞİ

Son bir haftada gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarında 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktaran Aktürk, 1 Ocak’tan itibaren toplamda 2 bin 149 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Yıldırım operasyon bölgelerinde düzenlenen arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel malzemenin ele geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Tuğamiral Aktürk, Barış Pınarı Harekâtı'nın 5. yıl dönümünde kahraman şehitleri anarak, gazilere minnet ve şükranlarını sundu.

HUDUT GÜVENLİĞİ VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Hudut güvenliğinin yoğun ve dinamik tedbirlerle sağlandığını söyleyen Aktürk, son bir hafta içerisinde 5 terör örgütü mensubunun da aralarında bulunduğu 340 kişinin yakalandığını açıkladı. Yılbaşından bu yana yasa dışı yollarla sınır geçişi yapmaya çalışan 11 bin 679 kişi yakalanırken, son bir hafta içinde engellenen kişi sayısı ise bin 167 oldu. Toplamda bu yıl engellenen şahıs sayısının 80 bin 802’ye ulaştığı bildirildi. Ayrıca, Hatay ve Van’da yapılan operasyonlarda 103 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği ifade edildi.

Son olarak, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 10 Ekim’de Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevinin İtalya’ya devredilmesi dolayısıyla düzenlenecek törene katılacağını belirten Aktürk, Bakan Güler’in 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na da katılacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri