MSB sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için sözleşmeli er alımı başvurularının başladığını duyurdu.

MSB tarafından açılan başvurular, https://personeltemin.gov.tr ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. Başvuru ekranına giriş yapan adaylar, eğitim, iletişim, askerlik ve diğer bilgileri doldurduktan sonra tercih ekranına yönlendirilecek. Adaylar, sözleşmeli er alımına ait satırı seçerek başvuru işlemlerini gerçekleştirirken, tercihlerini öncelik sırasına göre belirleyecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu'nu yayımladı. Başvuru bilgileri, kimlerin başvuru yapabileceği, başvuru süreci, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetleri gibi genel bilgiler Bakanlık internet sitesinde yer alıyor. Kılavuza göre, en az ilköğretim diplomasına sahip, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlar, müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk gününden itibaren düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar başvuru yapabilecek. Askerlik hizmetine başlamamış veya tamamlamamış olanlar ise düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyanlar sözleşmeli erbaş ve er başvurusu yapabilecek.

EN DÜŞÜK MAAŞ 34 BİN 200 TL EN YÜKSEK İSE 53 BİN 900 TL

Sözleşmeli erbaş ve erlerin ücretleri, o yıl için belirlenen asgari ücret üzerinden, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre hesaplanıyor. 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 TL, en yüksek ise 53 bin 900 TL olarak belirlendi. Ayrıca, sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmesini veya müteakip sözleşme süresini bitirmesinden dolayı ayrılmalarının ardından, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödeniyor. Bu ikramiyeler, hizmet yılına göre 2024 yılı temmuz zammına kadar, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 TL, 7'nci hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 TL olarak veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri