MSB'den F-16 açıklaması ve operasyon detayları: Terör unsurları köşeye sıkıştı!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin son gelişmeler paylaşıldı. MSB kaynakları, köşeye sıkışan terör örgütlerinin, eylemlerini TSK'nın gerçekleştirdiği algısını yaratmak amacıyla kara propagandaya başvurduğunu belirtti.

MSB kaynakları, ABD’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci hakkında yaptığı ikili görüşmelerde sürecin detaylarının ele alındığını açıkladı. Kaynaklar, "Sözleşmeler imzalandı ve detaylar heyetler arasında görüşmelerle devam etmektedir. Teknik detaylar zirve kapsamında da ele alınacaktır ve kamuoyu bilgilendirilecektir," ifadelerini kullandı.

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA SON DURUM

Pençe Kilit Harekâtı'na ilişkin bilgi veren MSB yetkilileri, operasyonun planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirtti. Terör örgütünün ormanları yakarak, sivilleri kalkan olarak kullanarak ve yerleşim yerlerini patlayıcılarla tuzaklayarak dezenformasyona başvurduğunu vurgulayan yetkililer, "Terör örgütü kendini bekleyen sondan kaçamayacaktır," dedi.

TÜRK-AMERİKAN SAVUNMA ORTAKLARI ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI

Bakanlık kaynakları, Türk-Amerikan Savunma Ortakları Çalışma Grubu Toplantısı'nda Bakan Yaşar Güler'in, Türk savunma sanayinin ulaştığı seviyenin ABD ve NATO'nun da dikkatini çektiğini belirtti. Toplantıda, Türk ve Amerikan Savunma Sanayi Kuruluşları arasında iş birliğinin geliştirilmesi ve bu iş birliğinin NATO'ya katkıları ele alındı.

TERÖRLE MÜCADELE VE HUDUT GÜVENLİĞİ

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadele ve hudut güvenliği konusundaki kararlı operasyonlarına ilişkin verileri paylaştı:

  • Son bir haftada: 28 terörist etkisiz hale getirildi.
  • 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar: Irak'ta 632, Suriye'nin kuzeyinde 723 olmak üzere toplam 1.355 terörist etkisiz hale getirildi.

Hudut güvenliği kapsamında, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 338 kişi yakalandı, 929 kişi ise engellendi.

BÖLGESEL VE KÜRESEL BARIŞ KATKILARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunduğunu belirten MSB, Bakan Yaşar Güler'in NATO Zirvesi kapsamında müttefik ülkelerle görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50'nci yıl dönümü için yapılacak etkinlikleri duyurdu.

EĞİTİM-TATBİKAT FAALİYETLERİ

TSK'nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirten MSB, çeşitli uluslararası tatbikatlar ve liman ziyaretlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Ayrıca, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevine katılım sağlandığını ve Gürcistan hava sahasında gözlem uçuşu gerçekleştirildiğini açıkladı.

DOĞAL AFETLERLE MÜCADELE VE İNSANİ YARDIM

TSK'nın, orman yangınları başta olmak üzere afetlerle mücadelede ilgili kurumlarla tam koordinasyon içinde destek sağladığını belirten MSB, bugüne kadar 8 ayrı yangına 21 helikopterle 671 sorti gerçekleştirilerek müdahale edildiğini bildirdi.

SAVUNMA SANAYİ VE ENVANTERE GİREN YENİ SİLAH SİSTEMLERİ

TSK'nın yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle etkinlik ve caydırıcılığının artırılması faaliyetlerine devam edildiği açıklandı. Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na muhtelif miktarda "DROPS Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Aracı"nın teslimatı tamamlandı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesine göre, bedelli askerlik tutarı 2024 yılının ikinci yarısı için 217.871,04 TL olarak belirlendi. Bedelli askerlik müracaat işlemleri 8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlamıştır.

15 TEMMUZ VE SREBRENİTSA ANMALARI

MSB, 11 Temmuz “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” vesilesiyle 29 yıl önce soykırıma uğrayan Srebrenitsa şehitlerini rahmetle anarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle FETÖ'cü hainlere karşı dimdik duran şehitlere ve gazilere rahmet ve sağlıklı uzun ömürler diledi.

İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ

MSB, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun kararlı ve ilkeli bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkenin savunma ve güvenliği için görevlerini büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri