MSB'den net Rusya ve Suriye mesajı: ''Misliyle karşılık veririz!''

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Rusya ve Suriye'nin Ayn-el Arap bölgesinde ortak üs kurduğu iddialarına sert bir yanıt verdi. MSB kaynakları, "Misliyle karşılık veririz" diyerek, Türkiye'nin sınır güvenliği ve terörle mücadelede kararlı duruşunu bir kez daha vurguladı.

MSB, terör örgütü PKK’ya yakın yayın organlarının Irak’ın kuzeyinde birçok Türk askerinin şehit olduğu yönündeki iddialarını yalanladı. Bakanlık, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde terörle mücadelenin etkili ve başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti. Kaynaklar, terör örgütünün yaydığı yalan haberlerin örgütün son çırpınışlarından ibaret olduğunu vurguladı.

"Son dönemde bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının artması, kapsamlı ve sürekli operasyon evresine geçmemizle alakalı bir konu. Oradaki mağaralarda kalan teröristler var, onlar yavaş yavaş temizleniyor. Orası tamamen temizleninceye kadar operasyonlar devam edecek. Kilidin kapatılmasına çok uzak değiliz." şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

IRAK HÜKÜMETİ İLE İŞBİRLİĞİ

Bakanlık kaynakları, terörle mücadelede Irak hükümeti ile koordinasyonun olumlu ve artarak devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Irak ziyaretinde alınan kararlar doğrultusunda PKK’nın “yasaklı örgüt” ilan edilmesinin önemli bir adım olduğunu, ancak tamamen “terör örgütü” ilan edilmesini beklediklerini ifade etti. Sahadaki işbirliğinin artarak devam edeceği öngörülüyor.

SURİYE’DEKİ ÇATIŞMALAR VE ABD’NİN ROLÜ

Suriye’nin kuzeyinde Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında devam eden çatışmalar hakkında bilgi veren MSB, Deyrizor bölgesindeki çatışmaların, terör örgütünün yerel halkın karşı çıkışına rağmen bölgede tutunmaya çalışması nedeniyle yaşandığını belirtti. ABD’nin de SDG’yi bölgeye sevk ettiğine dair bilgiler olduğunu aktaran bakanlık kaynakları, İsrail ile İran arasındaki gerginlik sonrası yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

RUSYA VE SURİYE’NİN AYN-EL ARAP BÖLGESİNDEKİ FAALİYETLERİ

Rusya ile Suriye rejiminin Ayn-el Arap bölgesinde ortak üs kurduğuna dair haberlerle ilgili olarak MSB, Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlara atıfta bulundu. Bu mutabakatlar kapsamında, terörist unsurların belli bir bölgeye çekilmesiyle ilgili tedbirlerin alındığı belirtilerek, "O bölgelerden bize herhangi bir taciz, saldırı olması durumunda da gerekli karşılığı her zaman misliyle veririz." ifadeleri kullanıldı.

ÇOK KATMANLI HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VE YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda çok katmanlı hava savunma sistemi oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten MSB, yerli ve milli radar ve hava savunma sistemleri ile birlikte komuta kontrol imkân ve kabiliyetlerini geliştirme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin olarak ise, TSK’da görevli general/amiral ve albayların terfi ve emeklilik işlemlerinin ilgili kanunlar ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri kapsamında titizlikle yapıldığı açıklandı. Sosyal medyada iddia edildiği gibi 400’den fazla albayın emekli edilmediği, bu sayının çok daha az olduğu ifade edilerek, 455 albayın görev süresinin 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri