MSB'den teğmen yemini açıklaması: ''Askerliğin temeli disiplin''

Milli Savunma Bakanlığı, 30 Ağustos 2024 tarihinde Kara Harp Okulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninin ardından tartışmalara neden olan yemin törenine ilişkin bir açıklama yaptı.

Törende teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek yemin etmesi sonrası kamuoyunda oluşan tartışmalara karşılık Bakanlık, olayın detaylı şekilde incelendiğini ve ihmali bulunanlar hakkında disiplin işlemlerinin yapılacağını duyurdu.

DİSİPLİN VURGUSU: "ASKERLİĞİN TEMELİ DİSİPLİN"

Bakanlık yetkilileri, askeri disiplinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayarak, "Askerliğin temeli, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülen milli, manevi ve mesleki değerlerimizden oluşan kurallar bütünü olan disipline dayanır" ifadelerini kullandı. Açıklamada, TSK'nın tüm olaylara disiplin çerçevesinde yaklaştığı ve gerekli işlemleri hukuk ve mevzuat çerçevesinde yürüttüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR, SORUMLULARA DİSİPLİN İŞLEMİ UYGULANACAK

Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrası kamuoyuna yansıyan görüntülerin titizlikle incelendiği ve inceleme sonucunda ihmali, kastı ya da sorumluluğu bulunan personel hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağı açıklandı. Bakanlık, bu tür olayların dikkatle ele alındığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplini koruma konusunda hassasiyetle çalıştığını belirtti.

TSK’NIN ÜSTÜN DİSİPLİN ANLAYIŞI VE GÜVENLİK VURGUSU

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele, sınır güvenliği ve ülkenin savunmasındaki kararlılığına vurgu yaparak, "Ordumuz, üstün disiplin anlayışı ile ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliğini sağlamak için aralıksız çalışmaya devam etmektedir" dedi. Bakanlık, olayların bağlamından koparılarak dezenformasyona yol açılmaması gerektiğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri