Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayla Kara, şehri marka haline getirmeyi amaçlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olan Ayla Kara, kentin sürdürülebilirliği için planladığı projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Ayla Kara, kent için öncelikle eşit erişimi ve adil hizmetlere odaklanan bir vizyon belirlediklerini açıkladı. Hedeflerinin sadece bununla sınırlı olmadığını ifade eden Kara, kenti sürdürülebilirlik, demokrasi, eşitlik ve özgürlük temelinde yeniden şekillendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Ayla Kara'nın belirttiği hedefler arasında çevresel ve ekolojik sorunlarla mücadele, temel hakların sağlanması, demokratik katılımın artırılması gibi geniş bir yelpaze bulunuyor. Bu dönüşümün temelini ise akıllı teknolojiler, bilişim sistemleri ve veri odaklı yönetim oluşturacak. Bu sayede, kentin gelecekteki ihtiyaçlarını öngörmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı planlıyorlar.

Ayrıca, ücretsiz Wi-Fi erişimi, bilgi güvenliği sistemleri, akıllı alt yapı uygulamaları gibi teknolojik altyapıları geliştirerek kentin yaşanabilirliğini artırmayı hedefliyorlar. Sürdürülebilirlik yolunda ise enerji ve su tasarrufu sağlayan akıllı binaların yaygınlaşmasını ve temiz enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyorlar.

Turizm alanında da Muğla'yı marka şehir haline getirmeyi planlayan Ayla Kara, kültürel mirasın ve turizmin potansiyelini artırmak için iş birlikleri yapacaklarını ve gelir kaynaklarını çeşitlendireceklerini belirtti. Sosyal belediyecilik anlayışıyla da ucuz ve sağlıklı gıda erişimini sağlamak, ulaşım konforunu artırmak, engelli yaşam alanlarını geliştirmek ve sokak hayvanları için rehabilite merkezleri oluşturmayı amaçlıyorlar.

Ayla Kara, tüm bu hedefleri gerçekleştirmek için sivil toplum kuruluşları, kent konseyleri ve yurttaşların doğrudan katılımını sağlayacak yapılarla iş birliği yapmayı ve kolektif akıl ile yönetimi temel alan bir anlayışı hayata geçirmeyi planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri