Murat Karayılan öldü mü?

Murat Karayılan'ın öldürüldüğüne dair sosyal medyada bazı haberler servis edildi. PKK elebaşı Murat Karayılan öldü mü? İşte detaylar...

Murat Karayılan sosyal medyada gündemi meşgul etmeye devam ediyor. PKK ele başı Murat Karayılan hakkında öldüğüne dair haberler sosyal medyada kullanıcılar tarafından servis ediliyor. Peki Murat Karayılan öldü mü? Murat Karayılan kimdir? İşte cevaplar...

MURAT KARAYILAN ÖLDÜ MÜ?

Sosyal medyada Murat Karayılan'ın Basra dönüşü 3 araçlı bir grup tarafından önü kesiler kurşunlandığı iddia ediliyor. Olayla ilgili iddialar her yeri sarmışken durumu teyitleyecek bir bilgi henüz paylaşılmadı. Murat Karayılan'ın ölüp ölmediği henüz bilinmiyor.

MURAT KARAYILAN KİMDİR?

Murat Karayılan, kod adıyla Cemal 5 Haziran 1954’te Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğan PKK kurucularından KCK Yürütme Konseyi üyesidir. Günümüzde PKK’nın silahlı kanadı olan Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) liderliğini üstlenmektedir.

Hayatı Murat Karayılan yüksekokulda makine bölümünü tamamladıktan sonra 1979’da PKK’ya katıldı. “Cemal” kod adını aldı. İlk olarak Şanlıurfa’da faaliyet gösterdi, daha sonra Suriye’ye geçti. 1999’da Abdullah Öcalan’ın yakalanmasıyla birlikte PKK’nın başına geçti. Örgütü Kuzey Irak’taki Kandil Dağları’ndaki kamplardan idare etti. 14 Ekim 1999’da Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Karayılan’ın önemli bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunu ilan ederek ABD vatandaşlarının kendisiyle mali ve ticari ilişkiler kurmasını yasakladı.

Terör örgütü üyesi olarak aranması 28 Ekim 2015’ten itibaren, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “en çok aranan teröristler” listesinin kırmızı kategorisinde bulunmaktadır. Bakanlık kendisini yakalayan veya yakalanmasına yol açacak bilgi veren kişi veya kişilere 10 milyon ₺’ye kadar ödül vereceğini duyurmuştur.

6 Kasım 2018’de Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı “Rewards for Justice” (Adalet için Ödül) programı çerçevesinde Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın da aralarında olduğu üç PKK yöneticisi hakkında bilgi veren kişi veya kişilere para ödülü verileceğini açıkladı. ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer yaptığı açıklamada Murat Karayılan hakkında kimlik ya da yer tespitin sağlayacak bilgiler paylaşılması halinde 5 milyon $ para ödülü verileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri