Murat Sefa Demiryürek kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 16 ile yeni vali atandı. Değişen valiler içerisinde Kırşehir de vardı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Vali-Mülkiye Baş Müfettişi olarak atanırken, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Kırşehir'in yeni Valisi oldu.

MURAT SEFA DEMİRYÜREK KİMDİR?

1973 yılında Adana İli İmamoğlu ilçesinde doğan Murat Sefa Demiryürek, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimine başladı. Mezuniyetinin ardından Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’nde Mali Analist Yardımcısı olarak çalıştı.

1998 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 86. Dönem Adana Kaymakam Adayı oldu. Adaylık döneminde Adana Aladağ, Kayseri Tomarza ve Yalova Altınova ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı ve bu süreçte 10 ay süreyle İngiltere'nin Nottingham Üniversitesi'nde eğitim aldı.

Adaylık süresinin ardından Konya'nın Akören ilçesine atanan Demiryürek, 2002-2004 yılları arasında Kahramanmaraş Nurhak'ta görev yaptı. 2003 yılında "Futbolda Şiddet Olgusu ve Futbol Karşılaşmalarının Güvenlik Yönetimi" konulu yüksek lisans tezini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.

2004'te Muş Hasköy Kaymakamlığına atanarak 3 yıl boyunca Muş Vali Yardımcılığı ve Muş Havaalanı Mülki İdare Amirliği görevlerini de yürüttü. 2007-2011 yılları arasında Demre Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra, 2011-2014 yılları arasında Köşk Kaymakamlığı görevini üstlendi.

2014'te Urla Kaymakamlığına atanan Demiryürek, 2017'de Üsküdar Kaymakamlığına atandı. Ayrıca, yurt içi ve yurtdışında pek çok hizmet içi eğitim faaliyetine katılmıştır.

Demiryürek'in görev yaptığı ilçelerde öğretmenevleri ve caddelere adı verilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri