Mustafa Destici: ''Şehit Başkanımız milliyetçi, maneviyatçı ve demokrattı''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 15. ölüm yıl dönümünde kabrini ziyaret etti.

HABER: GÜNSU ÖZMEN

BBP Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 15. yılında Taceddin Dergahı'nda bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını ziyaret ederek dua etti. Yazıcıoğlu'nun liderlik yıllarına dair anıları paylaşan Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat çizgisini vurguladı.

"TÜRK BİRLİĞİ BİZİM DE HAYALİMİZ"

BBP Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nu anarak şunları söyledi: "1979'da Ankara Şeker öğrenci yurdunda İmam Hatip Lisesi öğrencisiyken bir seminerde tanıştım. Hapishane dönemleri dışında hep birlikteydik. Muhsin Başkanı şehadetine kadar yanında olduk. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Şehadet, bir Müslüma'nın, bir Alperen'in ve bir Türk İslam ülküsünün en büyük zaferidir. Muhsin Yazıcıoğlu, dava adamı, iyi insan, iyi Müslüman ve örnek bir mümindi. Türkiye'de kardeşçe yaşamanın özlemiyle doluydu. Türk birliği hayali, bizim de hayalimiz. Büyük Birlik Partisi, milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat bir çizgide kuruldu ve bu çizgide devam ediyor."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayalini anlatan Mustafa Destici, "Onun bir hayali vardı. O da ilahi kelimetullah için nizamı alemdi. Onun bir hayali vardı, başı açığıyla başı kapalısının aynı okulda aynı işyerinde kardeşçe yaşadığı bir Türkiye özlemindeydi. Bu özlem gerçekleşti. Onun bir hayali vardı. Kürdü, Türkmen'i, Çerkes'i, Boşnak'ı, Arap'ı, Alevisi ve Sünnisi Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların kardeşçe birlik içinde yaşamasını arzu ediyordu. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne bir Türk Birliği hayal ediyorum diyordu. O hayal bizim de hayalimiz. İnşallah o hayali gerçekleştirmek için bugün olduğu gibi yarın da ömrümüz yettikçe çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

BBP Başkanı Mustafa Destici, "Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun önceliği garibanlar, fakirler ve fukaralardı. Yazıcıoğlu, Tacettin Sultanı'nda sabah namazlarını kılarak düşkün insanlarla buluşur ve onların dertlerini dinlerdi. Rize ziyaretinde de bir vatandaşın sohbet esnasında 'Ben buranın delisiyim' demesi üzerine Yazıcıoğlu, 'Biz de bu vatanın delisiyiz' diyerek, Türkiye'ye olan bağlılığını ifade etmiştir. Büyük Birlik Partisi, milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat bir çizgide kurulmuş ve Yazıcıoğlu'nun sağlığında ve sonrasında da aynı çizgide ilerlemiştir, ilerlemeye de devam edecektir" diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri