Naci Görür’den korkutan İstanbul depremi açıklaması

Profesör Doktor Naci Görür, olası İstanbul depremi hakkında şok bir iddiada daha bulundu.

Jeofizik profesörü Naci Görür, İstanbul'u bekleyen deprem konusunda ürkütücü bir tablo çizdi. Görür, muhtemel bir İstanbul depreminin şiddeti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Marmara Denizi kıyısından başlayarak Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgenin 9 şiddetinde sarsılabileceğini ifade etti. Bu durumun, sağlam inşa edilmiş binaların bile ciddi hasarlar alabileceği anlamına geldiğini vurguladı.

ÖLÜ FAY İFADELERİNE YANIT

Ayrıca, Marmara'da beklenen fay hakkında geçtiğimiz günlerde "ölü fay" ifadesini kullanan Profesör Şener Üşümezsoy'un görüşleri de Görür'e soruldu. Görür, "İsim vermeden söyleyeceğim, onlar uzman değil. Bilimsel anlamda da değiller. Uzmanlık, konu üzerinde çalışmayı, gözlem yapmayı, veri toplamayı, bu verileri incelemeyi, yorumlamayı ve bilimsel bir dergide yayınlanacak düzeyde çalışmayı gerektirir. Bu, bir uzmanın yapabileceği şeydir" dedi.
Görür, Son dönemde yapılan araştırmalarla, 1999 depremlerinden sonra Marmara'da 7'den büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 64 olarak hesaplanmış olduğunu ancak bu yıl yapılan revizyonun bu olasılığın yüzde 47'ye düştüğünü gösterdiğini belirtti ve Bunun çok yüksek bir olasılık olduğunu söyledi.

İstanbul'da beklenen depremle ilgili geçen aylarda Celal Şengör de İstanbul'u terk ettiğini aktarmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri