Narin Güran davasında yeni kamera kaydı: Salim gece yarısı dere yatağına gitmiş!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bir dere yatağında bulunmasıyla ilgili davada yeni detaylar ortaya çıktı. Amca Salim Güran’ın cesedin bulunduğu bölgede bulunduğuna dair güvenlik kamerası kayıtları mahkemeye sunuldu. Bilirkişi raporunda ise Güran’ın olay bölgesinde 8 dakika geçirdiği belirtildi.

21 Ağustos’ta kaybolan ve aramalar sonucunda cansız bedeni 9 Eylül’de çuval içerisinde, üzerine taş yığılarak çalılıklara gizlenmiş halde bulunan Narin Güran cinayeti, tüm Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklanan 12 sanıktan 4’ü için hazırlanan iddianamede, amca Salim Güran’ın cesedin bulunduğu bölgedeki hareketleri dikkat çekti.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, Salim Güran’ın olay gecesi saat 22.47’de cesedin bulunduğu alana gittiği ve 22.55’te bölgeden ayrıldığı tespit edildi. Mahkeme heyeti, bu bulguların davanın seyrini değiştirebileceğini belirtti.

MAHKEME BAŞKANI KARARINI AÇIKLADI

7 Kasım’da başlayan ve üç gün süren duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı 26 Aralık’a erteledi. Sanık avukatlarının, olay bölgesine yakın bir üs bölgesindeki kameraların kayıtlarının incelenmesi talebi üzerine yapılan incelemede, söz konusu kameraların yalnızca anlık görüntü izleme özelliğine sahip olduğu ortaya çıktı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: TELEFON SİNYALİ BÖLGEDE TESPİT EDİLDİ

Üç kişilik uzman ekip tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Salim Güran’ın telefon sinyalinin olay gecesi cesedin bulunduğu dere yatağının çevresinde bulunduğu tespit edildi. Rapor, Güran’ın saat 22.35’te cesedin bulunduğu yere doğru hareket ettiğini, 22.48’de bölgeye vardığını ve 22.55’te geri dönüşe geçtiğini ortaya koydu.

SANIK AVUKATINDAN TEPKİ: “TARLA BİLGİLERİ TUTARSIZ”

Sanıklardan Enes Güran’ın avukatı Mustafa Demir ise mahkeme sürecinde daraltılmış baz çalışması ile elde edilen verilerin konum doğruluğunu sorguladı. Demir, “Cesedin bırakıldığı yerde mısır tarlası yok. Pamuk tarlası var. Bu veriler üzerinden kesin hüküm verilmesi adalete zarar verebilir” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri