Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu'na verdiği vekaleti geri çekti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi dere yatağında çuval içinde bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili gelişmeler sürüyor.

Amida Haber’den Hasan Kösen'in haberine göre, cinayetin ardından Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na verdiği vekaletnameyi iptal etti.

Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu’ndan Avukat Aydın Özdemir, Baran Güran'ın vekaletini geri çektiğini, ancak Baro olarak bu vekaletle herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti.

Özdemir, Diyarbakır Barosu'nun Türkiye’de ilk defa bir dosyaya “müşteki” sıfatıyla katıldığını ve baroların şimdiye kadar böyle bir statüye sahip olmadığını ifade etti. Yargılama makamlarının bu talebi kabul etmesiyle Diyarbakır Barosu, ailenin onayına gerek kalmadan davayı takip edebilecek. Özdemir, Baro olarak sanıklara soru sorma, duruşmalara katılma ve davayı takip etme gibi haklarının bulunduğunu, Baro’nun oluşturduğu komisyonun yargı sürecinin tüm aşamalarında yer alacağını ve dosyayı aktif olarak takip edeceğini vurguladı.

Narin Güran’ın faillerinin aile içinden olduğu yönünde güçlü şüphelerin bulunduğuna dikkat çeken Özdemir, bağımsız bir yapıda müşteki sıfatıyla hareket eden Baro’nun, bu davada Türkiye'de bir ilke imza attığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri