NASA teknolojisinin kullanıldığı yüzde 99'u havadan oluşan çanta moda tarihine geçti

Değişik tasarımları tanıtmasıyla dikkat çeken Paris Moda Haftası'na Fransız moda devi Coperni damga vurdu. Markanın podyumda sergilediği çantanın yüzde 99'u havadan oluşuyor. Detaylar haberimizde..

Paris Moda Haftası'nda Coperni defilesi, moda dünyasına unutulmaz anlar yaşattı. Markanın 2024 Sonbahar-Kış koleksiyonunu sergilediği defilede, dikkat çeken bir tasarım öne çıkıyor.

"Aerogel Air Swipe Bag" adını taşıyan bu çanta, transparan tasarımıyla göz kamaştırırken, %99'u havadan ve %1'i camdan oluşmasıyla benzersiz bir estetik sunuyor. Bu enteresan tasarım, moda dünyasında büyük yankı uyandırdı ve Coperni'nin imzası haline geldi.

NASA TEKNOLOJİSİ KULLANILDI

NASA teknolojisinden ilham alan bir marka, "aerojel" adı verilen bir maddeyi kullanarak dikkat çekici bir ürün ortaya çıkardı.

Genellikle "mavi duman" veya "katı duman" olarak da bilinen aerojel, silikon bazlı bir katı olup, süngerimsi ve gözenekli bir yapıya sahiptir. Hacminin %99'undan fazlası açık alandan oluşurken, camdan bin kat daha az yoğunluğa sahiptir. Bu özellikleriyle adeta bir bulut gibi görünen çanta, nanomalzemeden üretilen en büyük parça olma özelliğini taşıyor. Çantanın şaşırtıcı derecede hafif bir ağırlığı olan yalnızca 37 gramdır.

Marka, çantayı tanıtırken şu ifadeleri kullandı: "Bu çok hassas ve kırılgan olmayan nanomateryal, NASA tarafından yıldız tozunu yakalamak için kullanılıyor. Çünkü aşırı ısıya ve ağırlığının 4000 katı basınca dayanabiliyor. Bu Air Swipe çantası, bu uzay teknolojisi nanomalzemesinden yapılmış şimdiye kadarki en büyük nesnedir. Çantanın tasarımı ise Ioannis Michaloudis tarafından geliştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri