Nazilli il olacak mı? Nazilli nüfusu 2023 ne kadar? Aydın’dan ayrılacak mı? Nazilli ne zaman il olacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından, hangi ilçelerin il olacağı merak konusu olmaya başladı. Bu açıklama Nazilli'de büyük heyecan yarattı.

Nazilli, Aydın ilinin en büyük nüfusa sahip ikinci ilçesi konumunda ve Ege Bölgesi'nde bulunuyor. Bu nedenle Nazilli'nin il olma isteği oldukça büyük. 2022 verilerine göre Nazilli'nin nüfusu 162 bin 737 olarak kayıtlı.

İl olacak ilçeler belirlenirken bir dizi kriter göz önünde bulunduruluyor. Bu kriterlerin başında ilçenin bağlı olduğu ilin merkez ilçesine olan uzaklığı, nüfus büyüklüğü ve sosyo-ekonomik koşullar geliyor. İl olabilmek için ilçenin nüfusunun en az 100 bin olması ve il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor.

MHP Aydın İl Başkanı ve aynı zamanda Nazilli'nin eski belediye başkanı olan Haluk Alıcık, Nazilli'nin il olacağı açıklamasını yaparak bu konuda heyecan yarattı. İl olacak ilçeler arasında Aydın'ın Nazilli ilçesinin de yer alması, bölgedeki vatandaşlar arasında coşkuyla karşılanıyor. Nazilli'nin il olma süreci ve sonuçları, yakından takip edilmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri