Nijerya'da Türkiye'yi Halil İbrahim Yılmaz temsil edecek!

‘Yeşil Ekonomi Zirvesi’ bu sene Nijerya'da 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Zirvede, Türkiye'yi Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz temsil edecek.

Bu yıl Afrika'da dünyanın en büyük zirvesi gerçekleştirilecek. Nijerya'nın ev sahipliği yapacağı 'Yeşil Ekonomi Zirvesi' Nijer Eyaleti Valiliği, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Bankası iş birliğinde yapılıyor.

Nijerya'da Türkiye'yi temsil edecek olan Halil İbrahim Yılmaz, ‘Sürdürülebilir Tarım’ oturumunda, 'Nijer Eyaletinde Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak” başlıklı sunumunu gerçekletirecek.

TÜRKİYE'NİN ÇALIŞMALARI ANLATILACAK

61 uluslararası panelistin katılım sağlayacağı zirvede, Türkiye'nin yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için hayata geçirdiği projeler ‘Yeşil Büyüyün Temiz Yaşayın’ teması ile sunulacak.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı olarak Yılmaz, gerçekleştirdikleri suya saygı buluşmaları, iklim değişikliğinde üreticiyi güçlendirme projeleri ve turizmin geleceğinde ekolojik çözümlere kadar uzanan çalışmaların sadece Türkiye için değil tüm dünya için önem taşıdığını vurgulayacak.

Panele, birçok araştırmada baş araştırmacı olarak görev yapan Prof. Babatunde Obilana, Avrupa ve Afrika'daki kurumlarında çalışma gerçekleştiren Dr. Solomon Nwabueze Agbo, Sufyan Danjuma Ibrahim ile Prof. Dr. Ing Ayodele Ajayi konuşmacı olarak katılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri