Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı: İçişleri Bakanlığı personeli gibi davranarak...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, son günlerde artan bir dolandırıcılık vakasıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı personeli gibi davranarak nüfus hizmeti talebinde bulunmayan vatandaşların evlerine giden kişilere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, bu kişilerin sahte belgeler ve antetli kağıtlarla donanmış, şık giyimli oldukları ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları belirtildi.

Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi için, mülki idare amirinin izni doğrultusunda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinin adreste nüfus hizmeti sunduğu ifade edildi.

Vatandaşlardan, bu tür kişilere itibar etmemeleri, mutlaka kurum kimliğinin ibraz edilmesini talep etmeleri, sahtekarlıklara karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları istendi. Ayrıca, böyle bir durumla karşılaşıldığında kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunulması gerektiği vurgulandı.

Bu uyarılarla, vatandaşların dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olmaları ve güvenliklerini sağlamaları amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri