Nuh'un Ankara Makarnası'nın 73 yıllık başarı hikâyesi bu adreste başladı

1951 yılında küçük bir dükkânla başlayan Nuh’un Ankara Makarnası'nın ilk satış noktası Ulus'ta hâlâ faaliyet göstermeye devam ediyor. Ankara'nın makarna sektöründeki köklü markasının ilk dükkânında çalışan Ramazan Palta, buranın nostaljik bir adres olarak önemini koruduğunu anlattı.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

1951 yılında Eskiyapan ve Yurtbilir ailelerinin iş birliğiyle kurulan Nuh’un Ankara Makarnası'nın ilk satış dükkânı hâlâ Ulus'ta faaliyet göstermeye devam ediyor. Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus semtindeki Halk Sokak'ta küçük bir dükkânda başlayan makarna üretim faaliyetleri günümüzde ulusal ve uluslararası alanda bilinen önemli bir marka olarak karşımıza çıkıyor.

1996'DA FABRİKADA BAŞLAYAN YOLCULUK DEVAM EDİYOR

1996 yılında Nuh’un Ankara Makarna fabrikasında işçi olarak başlayan Ramazan Palta, günümüzde bu tarihi yerde çalışmalarına devam ediyor. Palta, firmanın köklü geçmişine tanıklık eden isimlerden biri olarak, Ankara Makarnası'nın ilk başladığı yerde faaliyetlerini sürdürüyor.

1956 yılında hizmete giren modern üretim tesislerinin İskitler’de kurulduğunu söyleyen Palta, şunları kaydetti: "Artan talepler ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda, bu tesisler zamanla yetersiz kalmış ve yeni bir üretim tesisi için Ankara 1. OSB'de arazi alınarak inşaatına başlandı ve bu şekilde günümüze kadar geldi."

"BURASI FİRMANIN NOSTALJİK BİR HATIRASI"

Günümüzde markanın firmalaşıp büyümesine rağmen ilk adımların atıldığı bu yeri kapatmadıklarını söyleyen Palta, "Burası bir Ankara markası olan Nuh'un Ankara Makarnası'nın ilk başladığı yer diyebilirim. Hem firma hem Ankara için nostaljik bir hatıra olarak görülüyor. İnsanlar hâlâ buraya uğrar, buradan makarna satın alır; çünkü buranın tarihi bir önemi var." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri