Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa vurgusu!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Memur-Sen'in 8. Büyük Türkiye Buluşması'na katıldı.

Memur-Sen'in 8. Büyük Türkiye Buluşması, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirildi. Programa, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl temsilcileri, şube başkanları, Genç, Emekli, Kadın ve Engelli Komisyonlarının yöneticileri katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla düzenlenen programda, Memur-Sen'in çalışma hayatındaki faaliyetleri ve gelecek hedefleri ele alındı.

TÜRKİYE VE DÜNYA KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Kurtulmuş, açılış konuşmasında Memur-Sen'in bu buluşmasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Uluslararası Emek Örgütü'nün 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdikleri için Memur-Sen Konfederasyonu'nu tebrik etti. Türkiye'nin ve dünyanın kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük hedefler belirlemesi ve bunları gerçekleştirebilmesi için gücünü artırması gerektiğini söyledi. Bürokrasinin ve kamu görevlilerinin ülkenin hedeflerine ulaşmasında hayati öneme sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, bu hedeflere ulaşmak için kamu görevlilerinin liyakat ve ehliyet prensipleriyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

SİVİL TOPLUM GÜÇLÜ OLMALI

Kurtulmuş, kamu bürokrasisindeki memur ve bürokratların temel özelliklerinden birinin millete sadakat olduğunu vurgulayarak, ehliyet ve liyakatın önemli olduğunu ancak bunların millete hizmet için olması gerektiğini belirtti. FETÖ örneğiyle, nitelikli görünen ancak asıl sadakatin millete olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, milli hedeflere ulaşmak için her memurun ehliyet, liyakat, millete sadakat ve hizmetkar olma prensiplerine sahip olması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin ikinci yüzyılında bürokrasinin, kamu görevlilerinin, iş insanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek yüksek hedeflere ulaşabileceğini belirten Kurtulmuş, demokratik kurumların etkin çalışması ve sivil toplumun güçlü olması gerektiğini vurguladı.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Kurtulmuş, Türkiye'nin toplumsal gelişmesini engelleyen faktörlerden birinin yetersiz Anayasa olduğunu belirtti ve yeni bir Anayasa yapılmasının zorunluluğuna vurgu yaptı ve bu yeni Anayasanın çağdaş, katılımcı, demokratik, kapsayıcı ve milli bir yapıya sahip olması gerektiğini ifade etti.

Anayasa değişikliğinin siyasi tartışmalardan uzak, demokratik yollarla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bu sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatısı altında yürütülmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri