Numan Kurtuşmuş'tan sert İsrail açıklaması: ''Hedeflerinde Türkiye var!''

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasıyla başladı. Kurtulmuş, İsrail'in saldırgan tutumuna sert eleştiriler yönelterek, "İsrail'in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye" ifadesini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş İsrail’in bölgedeki saldırganlığını kınadı. Kurtulmuş, İsrail’in Gazze'den başlayarak tüm bölge ülkelerinin egemenliğini tehdit eden bir boyuta ulaştığını vurguladı. Kurtulmuş, "Gözü dönmüş çetenin hedeflerinden biri de Türkiye'dir. Türkiye'nin, İsrail'in bu saldırgan tavırlarını önleyecek politikalar geliştirmesi şarttır" dedi. Ayrıca, TBMM'nin İsrail’e karşı her alanda mücadele edeceğini belirtti.

FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMA VURGUSU

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Ağustos ayında TBMM’yi ziyaret ederek yaptığı tarihi konuşmayı hatırlatarak, Türkiye’nin Filistin davasına sahip çıktığını ve bu davanın vicdan sahibi herkes için ortak bir mesele olduğunu belirtti. Türkiye'nin bölgesel ve küresel politikalarıyla daha güçlü bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin etkin bir dış politika yürüttüğüne dikkat çekti.

YOĞUN MECLİS ÇALIŞMALARI VE HEDEFLER

Kurtulmuş, TBMM'nin geçen yasama yılı içinde 512 bin saat çalışarak 73 kanun ve 54 TBMM kararı kabul ettiğini aktardı. Meclisin yoğun çalışma temposuna rağmen zaman zaman yaşanan kaba sözlerin ve kavgaların bu sürece gölge düşürdüğünü belirten Kurtulmuş, yeni yasama yılında daha etkin ve kaliteli bir yasama süreci için siyasi partilerin bir araya geleceğini söyledi.

YENİ ANAYASA VE İÇ TÜZÜK ÇALIŞMALARI

TBMM’nin önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve iç tüzük gibi önemli görevler üstleneceğini ifade eden Kurtulmuş, demokratik standartların yükseltileceği, istişareye açık bir yasama dönemi hedeflendiğini belirtti. Türkiye’nin parlamenter demokrasisinin, uluslararası arenada daha fazla önem kazandığı bir döneme girdiğine işaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri