O ilçenin belediye başkanı çöp topladı!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaz aylarında yaşanan nüfus artışı, Güzelyalı Sahili ve çevresinde önemli kirlilik sorunlarına yol açıyor. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu duruma dikkat çekmek ve çözüm için adım atmak amacıyla gönüllü belediye personelleri ve vatandaşlarla birlikte sahil temizliği gerçekleştirdi.

Mudanya'da sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik etkinliğine 60 gönüllü belediye personeli katıldı. Eldivenlerini giyen ekip, titizlikle çöp toplama çalışmalarını yürüttü. Vatandaşların da desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, sahillerin temiz tutulması ve çevre bilincinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

''ÇEVREYE DUYARLILIK GÖSTERMELERİNİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ''

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, "Temizlik, kirletmeyerek başlar. Yaz aylarında artan nüfusumuz ve ziyaretçilerimizle birlikte sahillerde büyük yoğunluk yaşıyoruz. Bu durum doğal olarak kirlilik sorunlarına yol açıyor. Biz de bu etkinlikle insanların bilinçlenmesini ve çevreye duyarlılık göstermelerini sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

''TOPLUM İÇİN BÜYÜK BİR ANLAM TAŞIYOR''

Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri kontrolörü Murat Ural ise şunları söyledi: "Belediye Başkanımızın liderliğinde, gönüllü olarak sahil temizliği yapıyoruz. Halkımızın da bu süreçte dikkatli olması, çöplerini düzenli olarak atması gerekiyor. Ancak bu şekilde temiz bir çevre sağlayabiliriz."

Mudanya sahillerindeki kirlilik sorununun çözümü için belediye ve vatandaş iş birliğinin önemine vurgu yapan Dalgıç, "Bu etkinlik sembolik değil, aynı zamanda toplum için büyük bir anlam taşıyor. Herkesin temizlik konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri