Okan Buruk: "Sakatlıksız bir maç geçirmek önemliydi"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor'u 4-1 yenerek son 16 turuna yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor'u 4-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldikleri için memnuniyetini dile getirdi. Basın toplantısında konuşan Buruk, Türkiye Kupası'na büyük önem verdiklerini belirterek, "En çok kupayı kazanan takımız. Hedefimiz bu kupayı tekrar kazanmak. Maçta erken ve şanssız bir gol yedik, ancak sürekli reaksiyon gösterdik. Attığımız gollerle karşılaşmayı lehimize çevirdik. Pozisyonlara girdik, şut atma oranımız biraz düşük olsa da güzel bir galibiyet elde ettik. Ümraniyespor'a futbol oynamaya çalıştıkları için tebriklerimi sunmak istiyorum" dedi.

Buruk, maçtaki planlarını başarıyla uyguladıklarını ve genç oyuncuların da sahaya çıktığını ifade ederek, "Turu geçmek, istediğimiz oyunu sergilemek ve sakatlıksız bir maç geçirmek önemliydi ve bu konuda mutluyuz. Sanchez ve Icardi'nin dönüşleri sevindirici oldu. Oliveira'nın dışında sadece milli takımda bulunan iki oyuncumuz eksik. Genç oyuncularımızın olumlu sinyaller vermesi bizim için önemli" şeklinde konuştu.

Davinson Sanchez'in durumuyla ilgili soruları yanıtlayan Buruk, "Sanırım onunla ilgili birçok spekülasyon vardı. Ancak onun programına uyduk ve artık oynayabilecek durumda" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Barış Alper Yılmaz'ın performansından memnun olduğunu belirten Buruk, sol bek pozisyonuna takviye yapacaklarını ve bu konuda belirlenen oyuncularla görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, geniş kadroya rağmen sakatlıklar nedeniyle zorlandıklarını ve geniş kadronun önemli olduğunu vurgulayarak, "Değişim her zaman olabilir, ancak elimizdeki oyunculardan en iyi verimi almaya çalışacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri