Okullar açılıyor, çocuklar seviniyor, veliler yandım anam diyor

Öğrenciler sınıflara geldiğinde, ders kitapları sıralarında hazır olacak ama birkaç haftadır ihtiyaç gideren veliler giyimden kırtasiyeye ve okul araç gereçlerine kadar pek çok ürün için cüzdanları boşalttı.

Tuzu kurular için bir sorun olmayabiliri ama fakir / fukaranın, garip / gurabanın durumu vahim.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye’de milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen yarın başlayacak olan yeni eğitim / öğretim döneminin heyecanı içinde. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen yarın okulları dolduracak. Güvenlik ve eğitimin sağlıklı koşullarda yapılması için her türlü önlem alındı. Ankara’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri de okulların eksiklerinin giderilmesi için yoğun bir çaba gösterdi.

TATİL TARİHLERİ VE DERS KİTAPLARI

Yeni eğitim öğretim döneminde; 22 Ocak-2 Şubat’ta yarıyıl tatili, 8-12 Nisan’da da ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran’da sona erecek.

Öğrenciler bu yıl da sınıflara geldiğinde, ders kitaplarını sıralarında hazır bulacak ama birkaç haftadır çarşı / pazar, dükkan / mağaza dolaşan veliler giyimden kırtasiyeye ve okul araç gereçlerine kadar pek çok ihtiyaç kalemi için cüzdanları boşalttı.

DAR GELİRLİLER İÇİN BÜYÜK ÇİLE

Tuzu kurular için bir sorun olmayabiliri ama fakir / fukaranın, garip / gurabanın durumu vahim. Okulların açılması yaklaşırken başlayan kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışı uçuşa geçti. Bazı ürünler yüzde 100’den fazla zamlandı. “Geçen sene 12’li kalem boya 40 TL’den bu sene 100 TL’ye, tekli kurşun kalem 5 TL’den 10 TL’ye,100 yaprak defter 30 TL’den 70 TL’ye, okul çantası1 200 TL’den 450 TL’ye çıktı.”

Okula yeni başlayacak bir öğrencinin masrafı tercih edilen ürünlerin marka ve kalitesine göre değişmekle birlikte yaklaşık binlerce lirayı buluyor. Silgi, kurşun kalem, defter, boya gibi kırtasiye malzemelerinin sezon içinde birkaç kez yenilenecek olması da cabası…

Çocukların beslenme çantalarının dolması da gerekiyor. Dengesiz beslenme çocuğun gelişimini etkilemekle kalmıyor, hastalıklara karşı dirençsiz kalmasına neden oluyor. Bunun için çocukların her gün süt ürünleri, et, yumurta gibi besinleri alması şart.

Özel okul ve servis ücretleri ise akıl almaz boyutlara ulaşmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri