Olası Marmara Depremi tsunami oluşturur mu? Uzman isimden 'Tsunami' uyarısı

İstanbul ve Türkiye'de büyük endişe ile beklenen olası Marmara Depremi ile ilgili Profesör Doktor Hüseyin Öztürk önemli açıklamalar yaptı.

Esra Toptaş ile Habertürk Ana Haber programına konuk olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, olası Marmara Depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Öztürk yaklaşık 500 yıldır hareket etmesi beklenen fayın her depremde kendini hatırlattığı ve Büyük İstanbul Depremi ihtimalinin sürekli akılda tutulması gerektiğini söyledi. Öztürk, Marmara'da 7.5 büyüklüğünde deprem beklendiğini ve sadece İstanbul değil Edirne, Yalova, Çanakkale gibi pek çok ili de etkileyeceğini söyledi. İstanbul ve çevresinde ciddi yıkım oluşturan 10 Eylül 1509 İstanbul depremi Küçük Kıyamet olarak da hatırlanıyor.

MARMARA DEPREMİ TSUNAMİ OLUŞTURUR MU?

Deprem olması halinde Marmara Denizi’nde tsunami ihtimalinin var olduğunu söyleyen Öztürk, kıyılarda farklılık yaşanacağını ancak ortalama 2 metre kadar bir tsunaminin olası olduğunu söyledi. Özellikle Çayırova ve Tuzla kıyılarında daha büyük tehlike olduğunu söyleyen Öztürk, İstanbul Teknik Üniversitesi ile tsunami olasılığı ve hazırlığına dair çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri